Σχετικά με εμάς

12923344_10156710610455291_4570793678571751802_nΗ ομάδα μας
Οι Vegan For Life Greece είμαστε μία ομάδα vegan ανθρώπων που πιστεύει πως η ζωή έχει την ίδια αξία για όλα τα πλάσματα. Θεωρούμε ότι τα ζώα δεν είναι κατώτερα όντα και έχουν ίσα δικαιώματα με εμάς στη ζωή και την ελευθερία.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτισμό και ηθική όταν στο πιάτο μας υπάρχουν κομμάτια από κακοποιημένα, σφαγιασμένα ζώα. Η άποψη ότι μόνο η δική μας ζωή έχει αξία είναι ανήθικη και εγωκεντρική. Ηθικός και ενσυνείδητος άνθρωπος είναι αυτός που χρησιμοποιεί την δύναμη του μυαλού και της ψυχής του για να προστατέψει τα ευάλωτα πλάσματα αυτού του κόσμου.

Αυστηρή χορτοφαγία / Veganism
Η αυστηρή ή ολική χορτοφαγία είναι μία φιλοσοφία και ένας τρόπος ζωής που αρνείται να χρησιμοποιήσει, βλάψει ή σκοτώσει (έμμεσα ή άμεσα) οποιοδήποτε ζώο, για τροφή, ένδυση, διασκέδαση, έρευνα ή άλλη μορφή εκμετάλλευσης.

Πρακτικά
Ένας αυστηρά χορτοφάγος (βίγκαν) δεσμεύεται στην αποφυγή κατανάλωσης όλων των ζωικών προϊόντων (κόκκινο κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, μέλι, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα) και στη χρήση προϊόντων από γούνα, μαλλί, κόκαλα, δέρμα, πούπουλα, μαργαριτάρια, κοράλλια και άλλες ζωικές πηγές. Επίσης οι αυστηρά χορτοφάγοι αποφεύγουν τα προϊόντα που έχουν πειραματιστεί πάνω σε ζώα.

Λόγοι
Οι άνθρωποι γίνονται αυστηρά χορτοφάγοι για πολλούς λόγους – ηθικούς, όπως τα δικαιώματα των ζώων και η προστασία του περιβάλλοντος, προσωπικούς, όπως για την υγεία τους (σωματική και πνευματική), πολιτικούς, όπως ο φεμινισμός και η ισότητα ή ακόμη για θρησκευτικούς λόγους.

Οι δράσεις μας
Μια σειρά από ειρηνικές εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες έχουν σαν σκοπό την ενημέρωση και την έρευνα σχετικά με τον vegan τρόπο ζωής.

Μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook και στο You Τube.