Η Βαρβαρότητα Του Να Πιάνεις Και Να Αφήνεις Ψάρια

30bdeb9c

Φαντάσου ότι είσαι ψάρι, που περιφέρεται στο υδάτινο σπίτι του, και διασκεδάζει βρίσκοντας νόστιμες μπουκίτσες. Τώρα, φαντάσου ότι δαγκώνεις μια από αυτές τις μπουκίτσες και ξαφνικά αισθάνεσαι έντονο πόνο σαν ένα αιχμηρό γάντζο, να σκίζει το στόμα σου. Παλεύεις, αλλά ο γάντζος που σε πονάει σε τραβάει επάνω πρςο την επιφάνεια του νερού. Καταβάλεις όλη σου την προσπάθεια να ξεφύγεις. Έπειτα ανυψώνεσαι στον αέρα, μακριά από την ασφάλεια του βαθιού νερού και αρχίζεις να ασφυκτιάς.
κλο
Γι’ αυτό το ψάρεμα ΔΕΝ είναι μια άκακη οικογενειακή διασκέδαση. Τα ψάρια έχουν νεύρα, όπως οι γάτες, οι σκύλοι, και εσείς! Και αυτό σημαίνει ότι τα ψάρια μπορούν και αισθάνονται τον πόνο. Τα αγκιστρωμένα ψάρια υπομένουν όχι μόνο από σωματικό πόνο, αλλά και τρόμο. Όταν απομακρύνονται από το φυσικό τους περιβάλλον, δεν μπορούν πια να αναπνεύσουν. Απλά φανταστείτε αυτό το απαίσιο συναίσθημα που θα βιώνατε αν ήσασταν κάτω από το νερό, χωρίς να μπορείτε να πάρετε αρκετό αέρα. Είναι το ίδιο για εκείνα στη στεριά! Όταν βρεθούν έξω από το νερό, τα βράγχια των ψαριών συχνά καταστρέφονται και η νηκτική του κύστη (κύστη αέρα) μπορεί επίσης να σπάσει εξαιτίας της απότομης αλλαγής της πίεσης.
ασδ
Όταν τα ψάρια πιάνονται και μεταχειρίζονται από τους ανθρώπους, το προστατευτικό στρώμα του σώματός τους προσβάλλεται. Αυτό κάνει τα ψάρια πιο ευάλωτα στους επιδρομείς όταν αφήνονται πίσω στο νερό ξανά.
ασδ 
Μερικές φορές τα ψάρια καταλήγουν να καταπίνουν τα αγκίστρια, και οι ψαράδες συχνά προσπαθούν να τα ανακτήσουν τραβόντας τα με τα δάκτυλά τους (ή ακόμα και με τανάλια!) από το λαιμό των ψαριών. Αυτή η τακτική βγάζει όχι μόνο το αγκίστρι αλλά και μέρος του λαιμού και των εντέρων του ψαριου επίσης. Έρευνες δείχνουν ότι πολλά ψάρια που πιάνονται και ρίχνονται πάλι στο νερό υπόκεινται σε τόσο σοβαρό ψυχολογικό στρες που βασικά πεθαίνουν από το σοκ.
ασδ
Το ψάρεμα, δε βλάπτει μόνο τα ψάρια. Εκατομμύρια πουλιά, χελώνες και άλλα ζώα υφίστανται τρομερά τραύματα μετά από την κατάποση αγκιστριών που καταπίνουν ή όταν μπλέκονται σε παραγάδια. Επανορθωτές της Άγριας Ζωής αναφέρουν ότι τα πεταμένα σύνεργα αλιείας είναι μία από τις μεγαλύτερες απειλές των θαλάσσιων ζώων.
ασδ
Γιατί να βασανίζουμε ζώα «για διασκέδαση» όταν υπάρχουν τόσες ωραίες υπαίθριες δραστηριότητες; Παρακαλώ, ενθαρρύνετε κάθε ψαρά που γνωρίζετε να δοκιμάσει το περπάτημα, το κανό, ή την κατασκήνωση αντί να πάει να πιάνει και να αφήνει ψάρια. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πόσο εκπληκτικά είναι αυτά τα ζώα και γιατί αξίζουν τη συμπόνια μας σε αυτήτη σελίδα.
13020511_1008243932577158_708070684_n.jpg
Δεν ακούμε τις κραυγές τους, αλλά ο πόνος τους είναι πραγματικός.
δφφγ
Μεταφρασμένο άρθρο από την Peta
 ασδ
Copyright © 2014-2017 Vegan for life Greece® All Rights Reserved.
Aπαγορεύεται η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση,  «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς την  προηγούμενη συναίνεση της Vegan for life Greece.
Eπιτρέπεται η αναδημοσίευση υλικού για λόγους προβολής γεγονότων και δραστηριοτήτων της VFLG, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή και δε θα θίγονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν θα τροποποιούνται, αλλοιώνονται ή διαγράφονται εμπορικά σήματα.
Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του παρόντος ιστότοπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον ιστότοπο της VFLG.