«Τα Έθιμα Θα Εξοικειώσουν Τους Ανθρώπους Με Οποιαδήποτε Βαρβαρότητα»

κλο«Τα έθιμα θα εξοικειώσουν τους ανθρώπους με οποιαδήποτε βαρβαρότητα»320px-George_Bernard_Shaw_signature.svg

Πολλοί άνθρωποι θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν το ότι τρώνε κρέας, γαλακτοκομικά και αυγά λέγοντας κάτι σαν αυτό: «Είναι παράδοση της κουλτούρας μου να τρώμε κρέας, γαλακτοκομικά και αυγά,» ή «Είναι έθιμο της οικογένειάς μου (ή της φυλής μου) να τρώμε κρέας, γαλακτοκομικά και αυγά» ή πολύ απλά, «Είναι συνήθειά μου να τρώω κρέας, γαλακτοκομικά και αυγά, και όπως γίνεται με τις συνήθειες, είναι δύσκολο να τις σταματήσεις.»asd
12924431_1004972616237623_6063086472046140772_n
Διαφορετική κουλτούρα, ίδιος παραλογισμός.

Ωστόσο, το να διατηρείς μια παράδοση, ένα έθιμο ή μια συνήθεια για κανένα άλλο λόγο εκτός του ότι είναι παράδοση, έθιμο ή συνήθεια, είναι προφανώς μια άκυρη ορθολογιστική εξήγηση για τη συντήρηση της σκλαβιάς, της βαναυσότητας και της δολοφονίας. Είτε αποδεικνύονται καλά, είτε κακά, είτε αβλαβή, δεν έγιναν έτσι επειδή εφαρμόζονταν συστηματικά. Ήταν ΠΑΝΤΟΤΕ καλά, κακά, ή αβλαβή! Καταλαβαίνω ότι οι παραδόσεις, τα έθιμα και οι συνήθειες είναι δύσκολο να σταματήσουν, αλλά οι ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ παραδόσεις, τα ΒΛΑΒΕΡΑ έθιμα και οι ΚΑΚΕΣ συνήθειες πρέπει να σταματήσουν. Η κατάργηση της σκλαβιάς στην Αμερική, και της καύσης της συζύγου στην Ινδία (έθιμο γνωστό ως suttee, κατά το οποίο έριχναν το νεκρό άνδρα στη νεκρική πυρά, και μαζί, ζωντανή τη σύζυγό του στη φωτιά) αποδεικνύουν ότι το κακό μπορεί να εξαλειφθεί, και ότι τα λογικά μυαλά μπορούν να υπερβούν τις φρικαλεότητα πολλών παραδόσεων και εθίμων που μετατρέπουν αθώα πλάσματα σε θύματα, χωρίς κανένα λόγο και κανένα έλεος. 

σατι
Φωτογραφία από: www.haikudeck.com
Προσπαθήστε να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση των ζώων: περιορισμένοι σε ένα τεχνητό κόσμο, σας στερείται η ελευθερία σας και η ευκαιρία να ζήσετε μια μεγάλη και υγιή ζωή, σας στερείται ακόμη και το φως του ήλιου το περισσότερο διάστημα. Έπειτα, φανταστείτε τον εαυτό σας σε ένα φορτηγό στρατοπέδου συγκεντρώσεως, τρομοκρατημένος και μπερδεμένος, στο δρόμο για το σφαγείο ώστε κάποιος να σας κόψει το λαιμό και να σας τεμαχίσει σε κομματάκια. Αν ειλικρινά προσπαθήσετε να φανταστείτε πώς είναι από την πλευρά των ζώων, θα καταλάβετε γιατί οι ψυχωτικές εξαρτήσεις του κρέατος, των γαλακτοκομικών και των αυγών πρέπει να εξαλειφθούν. Αν τρώτε ζώα και όσα βγαίνουν από αυτά, προκαλείτε πόνο και βάσανο και μολύνετε τον εαυτό σας με το αίμα αθώων πλασμάτων. Σήμερα, συμβάλλουμε έχοντας επίγνωση, σε έναν ατέρμονα βρόχο υποδούλωσης και θανάτωσης ζώων, για να συντηρείται η αφηρημένη έννοια της παράδοσης, τα κενά τελετουργικά των εθίμων και οι δολοφονικές, εγωιστικές συνήθειες της κατανάλωσης κρέατος, γαλακτοκομικών και αυγών. Η ειρήνη ξεκινά από το τραπέζι, με ό,τι βάζεις στο σώμα σου σε καθημερινή βάση. 
ασδ
Οι καλοί άνθρωποι – εκείνοι που διατηρούν καλές συνήθειες, και συντηρούν παραδόσεις και έθιμα που αξίζουν – δε μιλούν απλά για καλοσύνη. Την εφαρμόζουν. Δεν προσεύχονται για αγάπη. Στην πραγματικότητα τη δίνουν. Δεν είναι δικαίωμά σου – βασισμένο στις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ παραδόσεις, τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ έθιμα και τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ συνήθειες να αρνείσαι στα ζώα το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ στην ελευθερία, έτσι ώστε να τα βλάπτεις, να τα υποδουλώνεις και να τα σκοτώνεις. Δεν υπάρχουν γι’ αυτό το λόγο τα δικαιώματα. Αυτό είναι αδικία. Δεν υπάρχει κανένα αντεπιχείρημα για το βιγκανισμό. Παραδεχτείτε το. Απολογηστείτε για τον τρόπο που ζούσατε έως τώρα. Συμφιλιωθείτε και προχωρήστε μπροστά.  12961463_1004971369571081_8856142419038250701_n

Μεταφρασμένο άρθρο από το Adaptt
Φωτογραφία εξωφύλλου: hobvias sudoneighm

Copyright © 2014-2017 Vegan for life Greece® All Rights Reserved.
Aπαγορεύεται η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση,  «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς την  προηγούμενη συναίνεση της Vegan for life Greece.
Eπιτρέπεται η αναδημοσίευση υλικού για λόγους προβολής γεγονότων και δραστηριοτήτων της VFLG, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή και δε θα θίγονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν θα τροποποιούνται, αλλοιώνονται ή διαγράφονται εμπορικά σήματα.
Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του παρόντος ιστότοπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον ιστότοπο της VFLG.

asd