Ο ΟΗΕ Λέει Πως Ο Βιγκανισμός Μπορεί Να Σώσει Τη Γη Από Την Καταστροφή

Τα χορτοφαγικά burgers μπορεί σύντομα να κατακλύσουν τον κόσμο!

6f720-lentil-burger
Φωτογραφία και συνταγή από το Lentils
Μπορεί μια vegan διατροφή να σώσει τον κόσμο; 

Σύμφωνα με μία νέα αναφορά από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, η απάντηση είναι «ΝΑΙ». Η εφημερίδα Guardian γράφει ότι «μια παγκόσμια μεταστροφή σε μια vegan διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για να σωθεί ο κόσμος από την πείνα, τη φτώχεια, και το σοβαρότερο παράγοντα της κλιματικής αλλαγής». Η αναφορά σημειώνει ότι η δυτική προτίμηση για διατροφή με πολύ κρέας – και γαλακτοκομικά – είναι «μη βιώσιμη», ειδικά όσο ο πληθυσμός αναμένεται να αυξηθεί στα 9,1 δισεκατομμύρια ως το 2050.

 
Η αναφορά προσθέτει ότι «τα ζωικά προϊόντα προκαλούν μεγαλύτερη καταστροφή από τα δομικά συστατικά (την παραγωγή τους) όπως η άμμος ή το τσιμέντο, το πλαστικό ή το μέταλλο». Επίσης, η εκτροφή ζώων για κρέας καταναλώνει μια μεγάλη ποσότητα των παγκόσμιων καλλιεργιών και πολύ φρέσκο νερό. Πρόσφατα, η κτηνοτροφία, «ειδικά η παραγωγή κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων», καταναλώνει το 70% της παγκόσμιας κατανάλωσης νερού. Επίσης κατέχει το 39% της παγκόσμιας ολικής κατάληψης γης και το 19% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
 

Καθώς ο πληθυσμός αυξάνεται, το αποτύπωμα της κτηνοτροφίας θα αυξηθεί δραματικά επίσης, χάρις στην αυξανόμενη κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Η αναφορά σημειώνει ότι «σε αντίθεση με τα ορυκτά καύσιμα, είναι δύσκολο να ψάξουμε για εναλλακτικές». Η μόνη επιλογή είναι να περιοριστεί ο αριθμός των ζωικών προϊόντων που καταναλώνονται.

 
Ο ΟΗΕ δεν είναι ο μόνος που συνηγορεί σε μια διατροφή επικεντρωμένη περισσότερο στη φυτοφαγία. Ένα ζευγάρι από το Ηνωμένο Βασίλειο δουλεύει σκληρά για να κάνουν το «Veganuary» (Vegan Ιανουάριος) ένα παγκόσμιο κίνημα. Το ζευγάρι προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερα ζωικά προϊόντα και να γίνουν vegan για ένα μήνα, τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με μία δημοσίευση του τύπου, το 50% των συμμετεχόντων του περασμένου χρόνου είπαν ότι «σκόπευαν να παραμείνουν vegan για τα καλά. Ίσως ο ΟΗΕ μόλις βρήκε ένα νέο συνεργάτη στην παγκόσμια αποστολή του!

b7e81-fruits-and-vegetables

 

Μεταφρασμένο άρθρο από Eater 

Copyright © 2014-2017 Vegan for life Greece® All Rights Reserved.
Aπαγορεύεται η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση,  «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς την  προηγούμενη συναίνεση της Vegan for life Greece.
Eπιτρέπεται η αναδημοσίευση υλικού για λόγους προβολής γεγονότων και δραστηριοτήτων της VFLG, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή και δε θα θίγονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν θα τροποποιούνται, αλλοιώνονται ή διαγράφονται εμπορικά σήματα.
Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του παρόντος ιστότοπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον ιστότοπο της VFLG.

χψωγη

Advertisements