Πάσχα: Γιορτή Αγάπης ή Θανάτου;

Τι κρύβεται πίσω από ένα έθιμο;

Ποια είναι η αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτή τη γιορτή της «αγάπης»; Αγνά μωρά που το μόνο που θέλουν είναι να παίξουν στον ήλιο και να βοσκήσουν το δροσερό χορτάρι, χωρίζονται από τις μάνες τους, σπαράζοντας στο κλάμα. Τους ορίζουμε ημερομηνία εκτέλεσης, τους φερόμαστε χωρίς αξιοπρέπεια, τους επιβάλουμε θλίψη και πόνο και στο τέλος τα σφαγιάζουμε. Τέσσερα εκατομμύρια αρνάκια δολοφονούνται. Ολόκληρες οικογένειες αποδεκατίζονται. Μαζί με τις βασανισμένες τους ψυχές, θάβουμε την ανθρωπότητα και την ανθρωπιά μας.

ασδ

Ου Φονεύσεις;

Τι γιορτάζουμε ακριβώς, όταν απαξιώνουμε τη ζωή όλων των άλλων όντων; Πώς γιορτάζουμε την ανάσταση του Χριστού, που είναι ο υπέρτατος συμβολισμός της ζωής και του φωτός, σκορπίζοντας φόβο και θάνατο;

Την εβδομάδα των παθών, το πιο βάρβαρο και θανατηφόρο έθιμό μας, έχει θύματα τα πιο αθώα πλάσματα αυτού του κόσμου: τα αρνάκια. Τα οικογενειακά τραπέζια δεν κρύβουν καμία χαρά και ευτυχία όταν περιλαμβάνουν κομμάτια από έμψυχα συναισθανόμενα όντα. Κρύβουν αίμα, βία και θάνατο. Σκηνές φρίκης διαδραματίζονται μέσα σε ουρλιαχτά πόνου, μακριά από τα μάτια και τα αυτιά μας κι εμείς τσουγκρίζουμε τα ποτήρια αναφωνώντας «Χριστός Ανέστη!». Όχι, κανένας Θεός δε θέλει τα δημιουργήματά του νεκρά. Στέλνει τους Αγγέλους του στη Γη να μας διδάξουν την αγάπη που πλημμυρίζει την ψυχή τους και εμείς τους δολοφονούμε βάναυσα και αναίτια. Όχι, η ζωή των άλλων πλασμάτων δε μας ανήκει και η αφαίρεσή της δεν είναι επιλογή αλλά φόνος. Ποιος αποφασίζει ποια ζωή αξίζει και ποια όχι; Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της δεν έφτασε η ανθρωπότητα σε τέτοιο τραγικό επίπεδο απαξίωσης και εξευτελισμού της ύπαρξης.

 ασδ

Η Φωνή Της Καθαρής Συνείδησης
ασδ

 Έχει έρθει η ώρα να καταργήσουμε κάθε μορφή ανήθικης συμπεριφοράς προς τα ζώα και να αναγνωρίσουμε με σεβασμό τα αυτονόητα δικαιώματά τους στη ζωή και την ελευθερία. Να ξεπλύνουμε τα χέρια μας από το αίμα των αθώων, βάζοντας τέλος στις ακραίες και φρικαλέες συμπεριφορές μας. Τα ζώα είναι εδώ για τους δικούς τους λόγους. Δεν είναι κατώτερα από εμάς, είναι οι συνοδοιπόροι μας σε αυτόν τον πλανήτη, τα μακρινά αδέρφια μας. Ανοίγουμε τα μάτια, το μυαλό και την ψυχή στο έγκλημα που διαπράττεται αιώνες σε βάρος τους, αφήνοντας πίσω τα πρότυπα κυριαρχίας και αγριότητας. Είναι η ώρα να γιορτάσουμε την αληθινή ανάσταση, την ανάσταση της ψυχής με αγάπη και συμπόνια για όλους. Για να επέλθει η ειρήνη, χρειάζεται να φυτέψουμε τους σπόρους της ελπίδας!
ασδ

Λέμε ΝΑΙ στη ζωή, ΌΧΙ στη κοινωνία που υποστηρίζει το θάνατο…
Για έναν καλύτερο κόσμο ❤
Η Vegan for Life σας εύχεται ένα αναίμακτο Πάσχα!


Copyright © 2014-2016 Vegan for life Greece® All Rights Reserved.
Aπαγορεύεται η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση,  «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς την  προηγούμενη συναίνεση της Vegan for life Greece.
Eπιτρέπεται η αναδημοσίευση υλικού για λόγους προβολής γεγονότων και δραστηριοτήτων της VFLG, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή και δε θα θίγονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν θα τροποποιούνται, αλλοιώνονται ή διαγράφονται εμπορικά σήματα.
Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του παρόντος ιστότοπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον ιστότοπο της VFLG.