10 Καταπληκτικοί Αθλητές Που Τρώνε Φυτοφαγικά Για Απόδοση

Υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που όλοι όσοι κάνουν φυτοφαγική διατροφή, ακούν όλη την ώρα: από πού προέρχεται η πρωτεΐνη μας, η ενέργειά μας, πώς παίρνουμε αρκετό σίδηρο. Αυτοί που τρώνε χορτοφαγικά γνωρίζουν ότι δεν είναι μυστικό, και κόβοντας τα ζωικά προϊόντα, είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά υγιείς. Μερικοί ακόμα κάνουν vegan διατροφή για να ενισχύσουν την καταπληκτική αθλητική τους απόδοση – διαβάστε για να ανακαλύψετε τις καταπληκτικές αθλητικές καριέρες πολλών αστεριών του βιγκανισμού. Ξεκάθαρα, η μπριζόλα δεν είναι η απαραίτητη πρωτεΐνη για να ενισχύσει τα αθλητικά επιτεύγματα.

1. Ο ακραίος δρομέας Scott Jurek
 
Ο μαραθώνιος ακούγεται σαν πολύς; Λοιπόν, το ακραίο τρέξιμο, ή ένας ακραίος –
μαραθώνιος προσδιορίζεται ως κάθε αγώνας απόστασης μεγαλύτερης από έναν μαραθώνιο. Τυπικά, είναι 50 χιλιόμετρα ή και περισσότερο. Ένας από τους κορυφαίους ακραίους – δρομείς παγκοσμίως, ο Scott έχει κερδίσει αγώνες δρόμου, που είναι συχνά πολύ μεγαλύτερης απόστασης από αυτό. Ο αγώνας – υπογραφή του είναι ο Αγώνας Αντοχής 100 Μιλίων στις Δυτικές Πολιτείες, όπου νίκησε επτά φορές.
Διαβάστε τη βιογραφία του για μια πιο ολοκληρωμένη λίστα των τρελών κατορθωμάτων του. Τα «καύσιμα» του Scott είναι πολύ μεγάλες αποστάσεις τρεξίματος μέσα από μια αυστηρά φυτοφαγική διατροφή, που ισχυρίζεται ότι είναι η αιτία όλης της καλής του υγείας και της σωματικής του ικανότητας να θεραπεύεται, και αυτό που τον «βoήθησε να τρέξει 100 μίλια

 

2. Ο Bodybuilder Jim Morris
 

Ο Jim Morris εισήχθη στον πρώτο διαγωνισμό bodybuilding σε ηλικία 30 ετών το 1966, και κέρδισε το πρώτο του διεθνή τίτλο τον επόμενο χρόνο. Είναι πολύ γνωστός για την πολύ καλή διατήρηση της σωματικής του διάπλασης σε μεγάλη ηλικία, διαγωνιζόμενος στην κατηγορία άνω των 60 το 1990. Διαγωνιζόμενος ως και το 1996 στον τελευταίο του διαγωνισμό, ο Jim Morris έγινε χορτοφάγος το 1985. Έπειτα, το 2000, έγινε vegan. Μετά από μερικούς φόβους για την υγεία, ο Jim έγινε πια ένας συνήγορος των φυσικών τροφών και θεωρεί «την υγιεινή ζωή και το ευ ζην ως τρόπο ζωής.» Συνεχίζει να δημοσιεύει σχετικά με δια βίου fitness στην ιστοσελίδα του. Δείτε βίντεο από peta2.

 

3. Η Bodybuilder και μποξέρ Amanda Reister


Η ιστορία της οικογένειας της Αμάντα στο μποξ την οδήγησε στο να αναμιχθεί με τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία, και διαγωνιζόταν σε διεθνές επίπεδο από την ηλικία των 17 ετών, ένα χρόνο μετά είχε καταταχθεί δεύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2011, κέρδισε τα Πρωταθλήματα Natural North America Bodybuilding and Fitness. Επιπλέον των αθλητικών της δεσμεύσεων, η Amanda δουλεύει σύμβουλος απώλειας κατοικίδιων ζώων και επαγγελματίας στην επικοινωνία ζώων. Χορτοφάγος από το νηπιαγωγείο, όταν συνειδητοποίησε τι είναι ακριβώς το κρέας, η Amanda είναι τώρα vegan, και περήφανη που είναι «ένας πρεσβευτής του vegan τρόπου ζωής.»


4. Ο UFC πυγμάχος Mac Danzig

 

Πυγμάχος μικρού βάρους και νικητής της έκτης σαιζόν του Απόλυτου Διαγωνισμού Πυγμάχων, ο Mac Danzig είναι επίσης vegan. Προκαλώντας έκπληξη και όντας διαφορετικός ανάμεσα στους ισότιμούς του στο ΜΜΑ, ο Mac έγινε vegan από σεβασμό για τα ζώα. Ο Mac Danzig εμφανίστηκε επίσης στο ντοκιμαντέρ Forks Over Knives, για τη σύνδεση μεταξύ της ασθένειας και της κατανάλωσης κρέατος. Μπορεί τώρα να είναι πρωτοπόρος στον τομέα του, καθώς vegan και πυγμάχος δεν είναι πια δυο όροι αλληλοσυγκρουόμενοι. Ο Mac είναι ανοιχτός για τους ηθικούς λόγους και τη δεοντολογία του να είναι vegan, δεν ήθελε να συμμετέχει στη βαναυσότητα που βιώνουν τα ζώα και να καταναλώνει επεξεργασμένο κρέας.

 
5. Η σκέιτερ Meagan Duhamel
 

Η διαχείριση του twitter αυτής της Καναδής, την περιγράφει ως μια «επίδοξη Ολυμπιακή σκέιτερ, vegan, γιόγκι και διατροφολόγο. » Αυτή τη χρονιά, έκανε το υψηλότερο σκορ στην ιστορία των Καναδέζικων ζευγαριών, αλλά ακόμα αναφέρει ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της το ότι έγινε vegan, το οποίο κατάφερε να κάνει το 2008. Η Meagan τώρα προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς του 2014, προπονείται με τον επίσης vegan, παίκτη του χόκεϋ που έχει πια αποσυρθεί, Georges Laraque.

6. Ο ακραίος δρομέας Michael Arnstein

Ο Michael Arnstein όχι μόνο τρώει 13 κιλά φρούτα την ημέρα, αλλά τρέχει επίσης 15 μίλια. Δύο φορές. Αυτό γίνεται φυσικά, όταν δεν τρέχει ακραίους μαραθώνιους των 100 μιλίων. Ήταν ένας ακραίος δρομέας πριν γίνει vegan, αλλά η απόδοσή του έγινε κορυφαία απ’ όταν έκοψε τα ζωικά προϊόντα. Ωστόσο, ο Michael δε σταμάτησε απλά την κατανάλωση κρέατος, έγινε καρποφάγος, που σημαίνει ότι τρώει μόνο φρούτα και λαχανικά, τα οποία θεωρεί ότι είναι το μέλλον του βιγκανισμού. Διαβάστε περισσότερα για την ιστορία του και την καρποφαγία στην ιστοσελίδα του.


7. Ο αθλητής αντοχής Brendan Brazier
 

Αυτός ο επαγγελματίας δρομέας Ironman και ακραίος μαραθωνοδρόμος, δεν κέρδισε μόνο δύο φορές στον Καναδικό Ακραίο Μαραθώνιο, αλλά έγραψε επίσης μερικά βιβλία για το βιγκανισμό, και ξεκίνησε τη δική του σειρά των διάσημων προϊόντων Vega. Τώρα θεωρούμενος ως αυθεντία στη φυτοφαγική διατροφή και την προπόνηση, γράφει και κάνει διαλέξεις σε αυτά τα θέματα, καθώς επίσης και διαλέξεις σαν καλεσμένος στο Πανεπιστήμιο Cornell.

 
8. Η δρομέας Helen Fines

 

Vegan από το 2009, η Helen ήταν μέρος της Βρετανικής ομάδας των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Τρεξίματος Μεγάλης Απόστασης Βουνού το 2011. Εκφράζει τη συμπόνοια της για τα ζώα δουλεύοντας σαν κτηνίατρος και μεγαλώνοντας σε μια επαρχιακή κοινότητα, οδηγώντας την να σκεφτεί ότι ο τρόπος που μεταχειριζόμαστε τα ζώα είναι άδικος και μη απαραίτητος. Θεωρεί τη vegan διατροφή της σαν παθητική αντίσταση στο στάτους κβο.

 
9. Ο ποδηλάτης Molly Cameron 
klo 

Ο Molly έγινε Πρωταθλητής της Πολιτείας του Όρεγκον δύο φορές, και είναι vegan από την εφηβεία του, συμπτωματικά όταν άρχισε να ενδιαφέρεται για την ποδηλασία. Η προπόνησή του με άλλους vegans του έδειξε ότι ένας άλλος τρόπος διατροφής ήταν δυνατός, και ισχυρίζεται ότι τα επίπεδα ενέργειάς του και η συγκέντρωσή του διατηρούνται σταθερά λόγω χάριν της φυτοφαγικής διατροφής.

 
 
10. Ο Ολυμπιακός σπρίντερ Carl Lewis
jkl
Σπρίντερ, αθλητής στη σκυταλοδρομία και το άλμα εις μήκος, ψηφίστηκε Παγκόσμιος Αθλητής της Δεκαετίας και Ολυμπιακός αθλητής του αιώνα κατά τη διάρκεια της καριέρας του, και αυτά είναι μόνο μερικά από τα επιτεύγματά του. Την επόμενη χρονιά η απόφασή του να γίνει vegan, που το έκανε για λόγους υγείας, η απόδοση του Carl βελτιώθηκε.  Δείτε το βίντεο για την απόφασή του να κόψει τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή του. Η επίσημη ιστοσελίδα του έρχεται σύντομα, επίσης! 
klo  
klo
Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη vegan διατροφή και τον αθλητισμό; Επισκεφθείτε το blog True Love Health με βίντεο και άλλες πηγές.
Αυτό το περιεχόμενο που παρέχεται παραπάνω, είναι για πληροφοριακούς σκοπούς και δεν υποκαθιστά την ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή αγωγή. 
lok

Μεταφρασμένο άρθρο από το One Green Planet 
Copyright © 2014-2016 Vegan for life Greece® All Rights Reserved.
Aπαγορεύεται η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση,  «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς την  προηγούμενη συναίνεση της Vegan for life Greece.
Eπιτρέπεται η αναδημοσίευση υλικού για λόγους προβολής γεγονότων και δραστηριοτήτων της VFLG, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή και δε θα θίγονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν θα τροποποιούνται, αλλοιώνονται ή διαγράφονται εμπορικά σήματα.
Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του παρόντος ιστότοπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον ιστότοπο της VFLG.
klo