10 Αλήθειες Που Η Γαλακτοβιομηχανία Δε Θέλει Να Ξέρεις

d0f9a-dairy2b1
Τα αρσενικά μοσχαράκια που θανατώνονται για κρέας, ζουν περιορισμένα σε μοναχικούς στάβλους και σφάζονται μόλις μερικούς μήνες από τη γέννησή τους
1. 21.000.000 μοσχαράκια γάλακτος σφάζονται για μοσχαρίσιο ή φθηνό βοδινό κρέας κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη.
 
2. Όπως όλα τα θηλαστικά, έτσι και οι αγελάδες πρέπει να τεκνοποιήσουν για να παράγουν γάλα. Όπως οι γυναίκες εγκυμονούν για 9 μήνες και μετά αρχίζουν να έχουν γάλα με μοναδικό σκοπό να θρέψουν τα μωρά τους.
 
3. Λόγω της εκτεταμένης γενετικής μετάλλαξης, σήμερα, οι γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες παράγουν μέχρι και 12 φορές περισσότερο γάλα απ’ότι θα είχαν για να ταΐσουν φυσιολογικά το μοσχαράκι τους.

 

a94c5-dairy-cow-giant-udder
Φωτογραφία: Twyla Francois

Twyla Francois
4. Σχεδόν όλα τα μοσχαράκια των γαλακτοπαραγωγικών αγελάδων κλέβονται από τη μητέρα τους μέσα σε λίγες ώρες από τη γέννηση τους για να μεγιστοποιηθεί το κέρδος. Το 97% των νεογέννητων μοσχαριών παίρνονται με τη βία από την μητέρα τους τις πρώτες ώρες, τα υπόλοιπα σε λίγες μέρες. Στις αυτοαποκαλούμενες «εξανθρωπισμένες» φάρμες, τα μοσχαράκια συχνά αποσπώνται από τη μητέρα τους την πρώτη ώρα, καθώς ο χωρισμός θεωρείται λιγότερο αγχωτικός πριν δημιουργηθεί δεσμός ανάμεσά τους!

 

 

5. Για να παράγουν τη μέγιστη δυνατή ποσότητα γάλακτος, οι αγελάδες γονιμοποιούνται τεχνητά και βεβιασμένα κάθε χρόνο. Ο συνεχής κύκλος αναγκαστικής εγκυμοσύνης και γέννας δημιουργεί ένα τεράστιο πλεόνασμα μοσχαριών.

080f1-tumblr_mo29hzcnkb1rdfqmwo1_1280
 Οι γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες γονιμοποιούνται εξαναγκαστικά μία φορά το χρόνο για να έχουν τη μέγιστη παραγωγή γάλακτοςΗ τεχνητή γονιμοποίηση περιλαμβάνει επεμβατική, χωρίς τη συγκατάθεση, πρωκτική και κολπική διείσδυση
Φωτογραφία: organicfarmer.org
6. Κάποια θηλυκά μοσχάρια θα ακολουθήσουν την γραμμή γαλακτοπαραγωγής. Θα περάσουν τους πρώτους 2-3 μήνες της ζωής τους περιορισμένα σε μοναχικά κλουβιά και θα τρέφονται με υποκατάστατα γάλακτος, καθώς οι άνθρωποι θα πίνουν το γάλα που προορίζεται γι’αυτά!

 

ΕΤΟΙΜΟ * Μύθοι Για Το Γάλα.
Τα μοσχαράκια σε αυτή τη μικρή και λεγόμενη ανθρώπινη φάρμα γαλακτοκομικών, αποσπώνται από τις μητέρες τους τις πρώτες τους ώρες μετά τη γέννησή τους
Φωτογραφία: Jo-Anne McArthur
7. Τα αρσενικά μοσχάρια και το πλεόνασμα των θηλυκών πωλούνται και σφάζονται για μοσχαρίσιο ή φθηνό βοδινό κρέας. Η βιομηχανία μοσχαρίσιου κρέατος δε θα υπήρχε χωρίς τη γαλακτοβιομηχανία.
 
8. Πάνω από 90% των γαλακτοπαραγωγικών αγελάδων στις ΗΠΑ ζουν περιορισμένες σε υποτυπώδεις εσωτερικές εγκαταστάσεις, 70-90% από αυτές είναι αλυσοδεμένες από το λαιμό, ανήμπορες να εκτελέσουν την πιο βασική για την ευημερία τους συμπεριφορά.

 

06aeb-11216038_825767240824829_634716780_n

 

9. Παγιδευμένα σε ένα κύκλο αναγκαστικής γονιμοποίησης, συνεχούς γαλακτοφορίας και εγκλεισμού, τα ταλαιπωρημένα σώματα των γαλακοπαραγωγικών αγελάδων αρχίζουν να παράγουν λιγότερο γάλα στην ηλικία των 4-5 χρόνων, όπου και σφάζονται. Σε φυσιολογικές συνθήκες, οι αγελάδες ζουν 20-25 χρόνια.
 
10. Από τα 9 εκατομμύρια των αγελάδων της γαλακτοβιομηχανίας, 3 εκατομμύρια σφάζονται κάθε χρόνο μέσα σε ένα μικρό κλάσμα της αναμενόμενης διάρκειας ζωής τους. Τα εξαντλημένα τους κορμιά γίνονται κιμάς και χάμπουργκερ για τα εστιατόρια.
cab7d-dairy2b10
Οι αγελάδες είναι πολύ ευαίσθητες, στοργικές και πράες, σχηματίζοντας βαθιές φιλίες και οικογενειακούς δεσμούς. Φωτογραφία από καταφύγιο ζώων.
κλ
Μην πιστεύεις το μύθο περί ανθρωπιστικής εκτροφής. 
Οι ετικέτες στα γαλακτοκομικά προ’ι’όντα είναι απλή κάλυψη βιτρίνας. Δεν είναι δύσκολο να εξαλείψεις τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή σου. Στην πραγματικότητα τα φυτικά γάλατα, τυριά, γιαούρτια και κρέμες είναι πολύ νόστιμα. Θυμήσου μόνο ότι όλα τα γαλακτοκομικά βασίζονται στην εκμετάλλευση και καταστροφή της μητρότητας. 
Ενημέρωσε και άλλους με αυτές τις πληροφορίες.


λκξ
Μεταφρασμένο άρθρο από το Free from Harm

Copyright © 2014-2016 Vegan for life Greece® All Rights Reserved.
Aπαγορεύεται η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση,  «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς την  προηγούμενη συναίνεση της Vegan for life Greece.
Eπιτρέπεται η αναδημοσίευση υλικού για λόγους προβολής γεγονότων και δραστηριοτήτων της VFLG, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή και δε θα θίγονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν θα τροποποιούνται, αλλοιώνονται ή διαγράφονται εμπορικά σήματα.
Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του παρόντος ιστότοπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον ιστότοπο της VFLG.

νξη