Το Πραγματικό Πρόσωπο Της Βιομηχανίας Αυγών

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 300 εκατομμύρια κότες που ζουν σε φάρμες στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχεδόν όλες εκ των οποίων υποφέρουν πολύ κατά τις σύντομες ζωές τους μέχρι να οδηγηθούν στη σφαγή.
Η βιομηχανία αυγών κάτω από το πέπλο της μυστικότητας, της παραπληροφόρησης και των μύθων για την προώθησή τους, εκτελούνται με σκοπό την απόκρυψη της αλήθειας από τους καταναλωτές παροτρύνοντας άλλους να κάνουν πιο «ηθική» επιλογή αυγών. Η πραγματικότητα είναι ότι η βαναυσότητα, ο περιορισμός και η θανάτωση είναι αναπόσπαστο μέρος της παραγωγής αυγών, είτε γίνεται σε μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις κλωβοστοιχιών, είτε σε βιολογικές «χωρίς βία» ελευθέρας βοσκής φάρμες.
Οι κότες χρησιμοποιούνται σαν μηχανές παραγωγής αυγών, και κάθε φορά που τα ζώα αντιμετωπίζονται σαν προϊόντα, η ευημερία και η ευζωία τους συχνά έρχονται δεύτερες μετά από το κέρδος. Εδώ είναι 10 σοκαριστικά δεδομένα για την παραγωγή αυγών που τονίζουν το γεγονός ότι δεν υπάρχει ηθικός δρόμος για τις φάρμες παραγωγής αυγών, μόνο επικερδείς τρόποι για να εκμεταλλεύονται αυτά τα αθώα ζώα μέχρι να θανατωθούν για φτηνό κρέας.
ασδ

Εκατομμύρια Αρσενικά Κοτοπουλάκια Αλέθονται Ζωντανά 

Κάθε χρόνο, περισσότερα από 200 εκατομμύρια αρσενικά κοτοπουλάκια μόνο μιας ημέρας αλέθονται ζωντανά στα εκκολαπτήρια των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα αρσενικά θεωρούνται «υποπροϊόν» της βιομηχανίας αυγών, και είναι άχρηστα για τους παραγωγούς. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα εκκολαπτήρια, είτε ελευθέρας βοσκής, βιολογικά, σε κλωβοστοιχίες, ή εκτός κλουβιών.
ασδ

Οι Κότες που Γεννούν Αυγά Ακρωτηριάζονται 

Τα μόλις λίγων ημερών κοτοπουλάκια, περνούν από τη διαδικασία καυτηριασμού των ραμφών τους χωρίς αναισθησία ή αναλγητικά. Αυτή η διαδικασία διεξάγεται για να αποτρέπει τις κότες από τον μεταξύ τους τραυματισμό ή του εαυτού τους, καθώς ζουν σε τόσο πνιγηρές συνθήκες. Στην πραγματικότητα δεν αποτρέπει τους τραυματισμούς – απλά περιορίζει το μέγεθος της ζημιάς, και αφήνει τις κότες να αγωνίζονται να φάνε.
ασδ

Το 95% των Αυγών στις Η.Π. Προέρχεται από Εγκλωβισμένα Πουλιά 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου το 95% των αυγών προέρχεται από κότες σε κλουβιά. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι άλλες μορφές εκτροφής για αυγοπαραγωγή, συμπεριλαμβανομένων των ελευθέρας βοσκής, «χωρίς βία» και φάρμες ελευθέρας βοσκής είναι μόνο το 5% του συνόλου.
ασδ

Οι Κότες σε Κλουβιά Δεν Μπορούν να Εκτείνουν Τα Φτερά τους 

Το μέσο κλουβί κλωβοστοιχίας έχει λιγότερο χώρο από το μέγεθος ενός iPad, δίνοντας στα κοτόπουλα τόσο μικρό χώρο που δεν μπορούν ποτέ να ανοίξουν τα φτερά τους. Ακόμα και τα κοτόπουλα που ζουν σε «ομαδικά κλουβιά» είναι τόσο στοιβαγμένα που δεν έχουν αρκετό χώρο να εκτείνουν τα φτερά τους.
ασδ

Σχεδόν το 1/3 από τις Κότες που Φτάνουν στα Σφαγεία Έχουν Σπασμένα Κόκκαλα 

Εξαιτίας των συνθηκών ζωής τους, ο συνωστισμός, η φτωχή διατροφή, και των τραγικών τρόπων μεταχείρισής τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους, όταν οι κότες στέλνονται στο σφαγείο, εκτιμάται ότι το 29% περίπου έχουν σπασμένα κόκκαλα. Το κρέας από αυτές τις κότες αυγοπαραγωγής χρησιμοποιείται για «χαμηλότερης κατηγορίας» προϊόντα κρέατος, κι έπειτα το «κονσερβοποιημένο, ξεκοκαλισμένο και κομμένο» κρέας χρησιμοποιείται βασικά από το Εθνικό Πρόγραμμα Σίτισης Σχολείων.

  

Χιλιάδες Κότες Σκοτώνονται κατά το Εξαναγκαστικό Μάδημα των Φτερών τους 

Κατά το τέλος ενός κύκλου γέννας μια κότας, μαδιόνται εξαναγκαστικά προκειμένου να υποστούν έναν ακόμα κύκλο. Αυτό για τις κότες σημαίνει πεινούν και κρατούνται σε πλήρες σκοτάδι για 10 με 15 ημέρες μια βάναυση πρακτική που μπορεί να διπλασιάσει το ρυθμό θνησιμότητάς τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
ασδ

Οι Κότες Ελευθέρας Βοσκής μπορεί Ποτέ να Μη Δουν το Φως του Ήλιου 

Παρά τα όσα μας καθοδηγούν οι διαφημίσεις να πιστεύουμε, μερικές κότες που ζουν σε φάρμες ελευθέρας βοσκής μπορεί να μη δουν ποτέ το φως του ήλιου σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Οι κανονισμοί θέτουν όρο μόνο οι κότες να έχουν πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο, αλλά με χιλιάδες πουλιών που βρίσκονται σε κάθε σταύλο, με μικροσκοπικές πόρτες που οδηγούν έξω και κανένα κανονισμό ούτε για το πόσο συχνά πρέπει οι αγρότες να ανοίγουν αυτές τις πόρτες, η συντριπτική πλειοψηφία από τις κότες δε βλέπουν ποτέ αυτόν τον εξωτερικό χώρο.
ασδ

Καμία Κότα στην Παραγωγή Αυγών Δε Φτάνει σε Μεγάλη Ηλικία 

Από οποιοδήποτε τύπο φάρμας για την παραγωγή αυγών και αν προέρχονται οι κότες, στέλνονται στο σφαγείο μετά από δύο με τρεις κύκλους γέννας αυγών, που σημαίνει ότι καμία κότα που γεννά αυγά δεν φτάνει στη φυσική διάρκεια ζωής της. Αυτή είναι άλλη μια από τις παραδοσιακά βάναυσες πρακτικές που όλες οι φάρμες που παράγουν αυγά ακολουθούν αλλά κανείς δε θέλει να σκέφτεται το γεγονός.
ασδ

20.000 Κότες σε Ένα Μόνο Σταύλο Μετράνε σαν Ελευθέρας Βοσκής 

Υπάρχουν πολλοί σκόπιμοι μύθοι που δημιουργήθηκαν από τις ομάδες προώθησης της βιομηχανίας, και η ιδέα των ελευθέρας βοσκής είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους από όλους. Πέρα από το ειδυλλιακό όραμα ζώων να ραμφίζουν σποράκια στο ανοιχτό καταπράσινο βοσκοτόπι, οι κότες ελευθέρας βοσκής μπορεί να είναι συνωστισμένες σε τεράστιους σταύλους με άλλες 20.000 κότες ή και περισσότερες, μη έχοντας ποτέ αισθανθεί τον ήλιο στην πλάτη τους, ή το γρασίδι κάτω από τα πόδια τους.
ασδ

Οι Ετικέτες «Βιολογικά» και «Χωρίς Βία» στα Αυγά είναι Παραπλανητικές 

Πολλοί καταναλωτές καθοδηγούνται στο να πιστέψουν ότι μερικές ετικέτες στα χαρτόκουτα των αυγών υποδεικνύουν ότι οι κότες έζησαν μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή χωρίς βία. Αυτό δεν είναι αλήθεια, και οι κανονισμοί που αφορούν αυτές τις ετικέτες είναι εξαιρετικά χαλαροί. Βιολογικά και «χωρίς βία» μεγαλωμένες κότες υποφέρουν από πολλές βάρβαρες πρακτικές που υφίστανται στις κλωβοστοιχίες (όπως η αφαίρεση του ράμφους), στέλνονται και αυτές για σφαγή μετά από δύο με τρεις κύκλους γέννας αυγών, και όλα τα αρσενικά κοτοπουλάκια μίας μόνο ημέρας θανατώνονται επίσης.
Μεταφρασμένο άρθρο από το One Green Planet

Copyright © 2014-2016 Vegan for life Greece® All Rights Reserved.
Aπαγορεύεται η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση,  «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς την  προηγούμενη συναίνεση της Vegan for life Greece.
Eπιτρέπεται η αναδημοσίευση υλικού για λόγους προβολής γεγονότων και δραστηριοτήτων της VFLG, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή και δε θα θίγονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν θα τροποποιούνται, αλλοιώνονται ή διαγράφονται εμπορικά σήματα.
Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του παρόντος ιστότοπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον ιστότοπο της VFLG.