Μη τσιμπάτε το δόλωμα – Το ψάρι δεν είναι υγιεινή τροφή

Τα ψάρια παρουσιάζονται συνεχώς σαν μια υγιεινή τροφή, αλλά η φήμη πάντα φαίνεται να αυξάνεται κατά τη Σαρακοστή, όταν οι ιχθυοβιομηχανίες και οι βιομηχανίες των φαστ φουντ κάνουν τις καμπάνιες για τις διαφημίσεις τους. Μια νέα αναφορά του PCRM αποκαλύπτει πως όταν πρόκειται για ισχυρισμούς σχετικά με τα οφέλη των ψαριών στην υγεία, οι καταναλωτές αποπροσανατολίζονται με μύθους.


Ενώ τα ψάρια μπορεί να έχουν μια φήμη ότι είναι καλή επιλογή για την υγεία της καρδιάς, η αναφορά δείχνει ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι. Υψηλά σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη, μερικά είδη ψαριών και οστρακοειδών ανταγωνίζονται το κόκκινο κρέας στις αρνητικές συνέπειες στην υγεία της καρδιάς.


Μια μερίδα γαρίδες βασικά περιέχει υπερ-διπλάσια χοληστερόλη απ’ ότι μια μερίδα μπριζόλα. Τα ψάρια αναφέρονται συχνά σαν τροφή χαμηλή σε λιπαρά, όμως οι διατροφολόγοι του PCRM αποκαλύπτουν ότι περισσότερο από το 50% των θερμίδων στον σολωμό Chinook προέρχονται από το λίπος.
 

Τα ιχθυέλαια επίσης, προωθούνται συχνά για τα οφέλη τους στην υγεία και διαφημίζονται σαν θεραπεία για το οτιδήποτε, από καρδιακά νοσήματα έως άνοια. Ωστόσο, παίρνοντας συμπλήρωμα με ιχθυέλαιο μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Μια περιεκτική ανάλυση από περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συνδέσμου που περιλαμβάνει 20 έρευνες και περισσότερους από 68.000 ασθενείς, απέδειξε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ του ιχθυέλαιου και της υγείας της καρδιάς.

 
Πρόσφατες έρευνες συνέδεσαν επίσης το συμπλήρωμα ιχθυέλαιου με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη και καρκίνο του προστάτη.
Επίσης, η πλειονότητα των ψαριών και των οστρακοειδών στα τρόφιμα περιέχει επικίνδυνες ποσότητες τοξικών. Ο υδράργυρος, που κυριαρχεί στα ψάρια, έχει συνδεθεί με σοβαρές συνέπειες για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου για καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη και πάνω απ’ όλα θνησιμότητα.
Η κατανάλωση ψαριών μπορεί να είναι μια διαδεδομένη επιλογή στην εποχή μας, ωστόσο οι καταναλωτές θα έπρεπε να επιμείνουν σε μια υγιεινή διατροφή με βάση τις φυτικές τροφές και να μην τσιμπάνε το δόλωμα.
klo
Μεταφρασμένο άρθρο από PCRM

Copyright © 2014-2016 Vegan for life Greece® All Rights Reserved.
Aπαγορεύεται η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση,  «μεταφόρτωση» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς την  προηγούμενη συναίνεση της Vegan for life Greece.
Eπιτρέπεται η αναδημοσίευση υλικού για λόγους προβολής γεγονότων και δραστηριοτήτων της VFLG, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή και δε θα θίγονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν θα τροποποιούνται, αλλοιώνονται ή διαγράφονται εμπορικά σήματα.
Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του παρόντος ιστότοπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον ιστότοπο της VFLG.

Advertisements